Airsoft Oradea
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Airsoft Oradea - Forumul echipei A.R.G.U.S - Airsoft Oradea
 
HomeSearchRegisterLog in

 

 Ce este airsoftul?

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 17
Join date : 2014-06-04
Age : 20
Location : Oradea

Ce este airsoftul? Empty
PostSubject: Ce este airsoftul?   Ce este airsoftul? EmptyThu Jun 05, 2014 11:23 am
           Daca ar fi sa definim airsoftul la modul general, ar fi foarte simplu: o activitate fizica ce foloseste replici la scara 1:1 ale armelor reale, dar care trag cu munitie formata din bile de plastic de 6mm, si are la baza scenarii, antrenamente sau manevre militare.

           Insa airsoftul nu este doar asta. Si ca sa intelegem activitatea, trebuie sa intelegem cu ce “instrumente” se practica.

           Mai intai ar trebui sa stim cate ceva despre armele de airsoft, sau cum le spun cei care joaca si trateaza cu seriozitate acest joc, replici!

Acestea pot fi replici ale unor arme cunoscute din jocuri, filme, documentare, replici de arme de asalt, pistoale, mitraliere sau pusti cu luneta, shotgun-uri, etc. Pot fi replici ale armelor de origine americana, ruseasca, belgiana, germana, austriaca… limitele sunt date doar de cererea de pe piata.

Ce trebuie stiut neaparat este ca, in nici un caz, chiar daca ele sunt considerate jucarii, nu trebuie tratate ca atare. Siguranta jucatorului de airsoft este cea mai importanta regula ce trebuie respectata in teren. De aceea jucatorul de airsoft trebuie sa stie si sa aplice regulile elementare de protectie personala. Astfel, folosirea unor ochelari de protectie testati balistic este necesara si imperioasa. Restul echipamentului de protectie ramane la latitudinea fiecaruia!

Asadar, replicile de airsoft trebuie tratate cu maxima seriozitate, cu atentie astfel incat sa nu ne ranim sau sa ranim partenerii de joc. De asemenea este recomandata evitarea prezentarii, expunerii, folosirii replicilor de airsoft in spatii publice sau altele decat cele destinate jocurilor de airsoft.

Apoi vin echipamentele specifice acestei activitati, ce pot varia de la cele mai moderne echipamente militare folosite de armatele actuale ale lumii, pana la echipamente ce reconstituie diverse uniforme utilizate in trecut de armate, oferind astfel posibilitatea recreerii diverselor conflicte militare dn razboaiele prin care a trecut omenirea. Asadar, la jocul de airsoft vei putea vedea atat soldatul modern, imbracat conform celor mai inalte standarde, utilizand replici ale celor mai sofisticate dispozitive utilizate de o armata moderna, cat si soldatul rus sau german din WW1 sau WW2.

           Asadar airsoftul inseamna si investitie in replici, echipament, accesorii, consumabile specifice. Un jucator implicat va cauta sa isi completeze permanent echipamentul, sa isi upgradeze replicile, sa isi completeze colectia personala, daca are una, cu alte cuvinte, va investi constant in pasiunea lui. De aceea airsoftul este considerat un hobby destul de costisitor.

Mai important insa, airsoftul este o activitate ce necesita in primul si in primul rand fairplay din partea jucatorului, mai apoi atentie, respect fata de ceilalti jucatori, un minim de rezistenta fizica si din nou fairplay.

Ca sa definim pe de-a-ntregul acest joc, trebuie mentionat faptul ca airsoftul a fost recunoscut ca sport in Romania, asadar ca sa fim intelesi pe deplin trebuie sa clasificam airsoftul in functie de orientare.Airsoftul recreational este jocul de duminica sau, in functie de echipa, din timpul saptamanii. Este jocul unde echipele, jucatorii se intalnesc, relationeaza, socializeaza, fac o “miutza”, risipesc cateva zeci, sute, mii de bile, fac poze si se intorc acasa la vietile lor ceva mai relaxati. Poate fi practicat de barbati si femei cu varsta peste 18 ani insa nu sunt exclusi copiii insotiti de un tutore legal, nu este o activiate foarte solicitanta fizic, deci nu necesita conditie fizica maxima, poate fi comparat cu un joc de fotbal in spatele blocului. Poate fi considerat un antrenament usor pentru airsoftul cazon sau airsoftul sport.
Airsoftul MIL-SIM este jocul de duminica tratat cat se poate de serios, este airsoftul al carui practicanti prefera sa respecte cat se poate de fidel tactici, manevre, antrenamente militare. Implica unele elemente ale airsoftului recreational, cum ar fi socializarea, dar obiectivul principal este atingerea unor performante mai ridicate decat cele ale primului. Poate fi practicat de barbati si femei cu varsta peste 18 ani insa nu sunt exclusi copiii insotiti de un tutore legal, de cele mai multe ori efortul fizic este sustinut, prin urmare necesita o rezistenta mai ridicata la efort. Data fiind orientarea catre cooperare, comunicare si spirit de echipa, poate fi considerat un antrenament serios pentru airsoftul event sau airsoftul sport.
Airsoftul event este airsoftul la care aspira jucatorul pasionat. In functie de regulamentul stabilit, de dificultatea eventului si de seriozitatea acordata fiecaruia in parte, aceasta orientare a airsoftului poate agrea ambele ramuri, atat recreational cat si cazon, sau, daca dificultatea este ridicata poate reclama doar participarea celor ce se inscriu in ramura a doua. Poate fi practicat de barbati si femei cu varsta peste 18 ani, nu sunt exclusi copiii insotiti de un tutore legal, insa necesita pregatiri speciale, atentie deosebita, seriozitate maxima. In general, airsoftul event se desfasoara in locatii cu suprafete mari, amenajate de organizatori mai mult sau mai putin, necesita scenarii speciale mult mai ample decat cele obisnuite, prezenta in teren a unor arbitri care sa fie atenti la respectarea regulamentului eventului sau sa medieze eventualele neintelegeri dintre participantii la joc, precum si a unor Game Masteri care sa coordoneze evolutia echipelor ce participa la event. Este solicitant atat pentru organizatori cat si pentru participanti, dar este incununarea efortului de peste an si implica si partea de socializare. Este antrenamentul ideal pentru airsoftul sport.
Airsoftul cu elemente de LARP este airsoftul event la care se adauga elemente de Live Action Role-Playing. Ce inseamna LARP? Inseamna jocuri la care participantii intruchipeaza diverse personaje reale sau fictive si actioneaza conform caracterului fiecaruia. Jucatorii cauta sa atinga obiective dintr-un cadru fictiv reprezentat totusi de lumea reala (ex.: jucam intr-o padure cu cateva elemente de constructie darapanate, este totusi lumea reala, insa conform scenariului, locurile acelea sunt bantuite de monstri nascuti in urma unui accident nuclear sau de mercenari in cautare de actiune, etc.), actionand si interactionand conform cu caracterul personajului ales. Acest tip de joc este dedicat amatorilor de role-play dispusi sa isi creeze personaje utilizand costume specifice, masti, elemente de recuzita si decor, dar sa si interpreteze corect personajul. Solicita implicare maxima, documentare si respectarea scenariului in detaliu, conform indicatiilor Game Masterilor. Acest tip de joc este recomandat jucatorilor experimentati, cu abilitati de intelegere si implicare totala intr-un astfel de joc, cu putere de concentrare, cooperare si comunicare, riscul fiind ca acesta tip de event sa fie un esec daca nu sunt intrunite elementele mentionate mai sus. Poate fi practicat de barbati sau femei cu varsta peste 18 ani, dar daca scenariul necesita prezenta copiilor, acestia pot participa doar sub supravegherea unui tutore legal. Este pregatirea ideala pentru aparitii TV, in filme sau piese de teatru J, dar si pentru airsoftul sport, datorita abilitatilor necesare pentru practicarea lui.


*Toate ramurile de mai sus trebuie sa contina elementul cu adevarat important: distractia, recreerea, diminuarea stresului cotidian, prin urmare, cu toata seriozitatea, airsoftul este mai intai de toate un joc si trebuie sa isi indeplineasca acest rol.Airsoftul sport, definit deocamdata prin Patrula Airsoft, dar cu posibilitatea de a dezvolta si alte probe sportive, prin insasi recunoasterea ca sport, solicita un grad ridicat de implicare, seriozitate si pregatire. Este airsoftul care reuneste toate cele 3 ramuri de mai sus, insa doar cate ceva din fiecare. Aceasta ramura a airsoftului necesita pregatire fizica serioasa, antrenament si cunoasterea manevrelor militare, atentie la detalii atat la pregatire cat si la participare, rezistenta la efort sustinut, comunicare si spirit de echipa si nu in cele din urma, socializare. Poate fi practicat de barbati si femei cu varsta peste 18 ani. Se desfasoara pe arii intinse de teren, implica trecerea prin mai multe probe ce sunt punctate, unde timpul este o coordonata luata in considerare, implicarea membrilor echipei, comunicarea intre ei, abilitatile team leaderului de a-si coordona echipa, sunt alte date ce contribuie sau vin in detrimentul punctajului final. Este un test a carui valoare este data de cea a celui mai slab pregatit membru al echipei, un test de anduranta si precizie, cooperare si sincronizare, un test ce da exact valoarea echipelor participante. Este masura care indica unde se situeaza fiecare echipa aspiranta la titlul de “Cea mai tare!”.


Concluzie:

-       Trateaza replica ta de airsoft ca si cum ar fi o arma reala. Asigur-o si asigura-te pe tine!

-       Protejeaza-te!

-       Fii fairplay!

-       Socializeaza.

-       Antreneaza-te.

-       Coopereaza.

-       Comunica.

-       Fii competitiv!

-       Mai presus de orice, distreaza-te!
Back to top Go down
https://airsoftoradea.forumgratuit.ro
 
Ce este airsoftul?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Airsoft Oradea :: Discutii generale :: Rookie Camp-
Jump to: